Ticker

6/recent/ticker-posts

Ad Code

Responsive Advertisement

De snelste VPN’s voor 2022

De snelste VPN's

Alle VPN’s vertragen je internet tot op zekere hoogte, sommige meer dan andere. Het is het offer dat die je maakt voor een meer persoonlijke en veiligere internetverbinding – of voor het streamen van je favoriete programma’s in het buitenland.

Iedereen wil het snelst mogelijke VPN, dus in deze handleiding hebben we de snelste VPN’s voor Nederland op een rijtje gezet. Om je snelheid te maximaliseren hebben wel ook enkele trucjes uitgelicht die je niets kosten. Hieronder zie je een korte lijst van de beste VPN’s voor Nederland. Scrol naar beneden voor uitgebreide samenvattingen die je zullen helpen kiezen.

Dit zijn de snelste VPN’s voor Nederland, gebaseerd op onze snelheidstests:

  1. CyberGhost: Het snelste VPN dat we hebben getest voor gebruikers in Nederland. Beginnersvriendelijke service die geweldig is voor streaming. Geen logs en krachtige versleuteling. Wordt geleverd met een risicoloze 45 dagen geld-terug-garantie. Heeft servers in Nederland.
  2. IPVanish: Hoge snelheden op een Tier-1-netwerk. Privé, veilig en gebruiksvriendelijk. Onbeperkt gelijktijdige verbindingen. Razendsnelle servers in Nederland.
  3. ExpressVPN: Een nieuw propriëtair protocol genaamd Lightway verbetert de bandbreedte enorm. Het werkt met een breed scala aan streamingservices, maakt gebruik van krachtige beveiliging en werkt in China.
  4. NordVPN: Enorme snelheidsverbeteringen dankzij een nieuw protocol genaamd NordLynx. Het op drie na snelste VPN op deze lijst, maar de beste alleskunner qua snelheid, streaming en privacy. Heeft een 30 dagen geld-terug-garantie en uitstekende servers in Nederland.
  5. Surfshark: Budget-presteerder met onbeperkt gelijktijdige verbindingen. Een recente upgrade naar Wireguard heeft de snelheid in 2022 meer dan verdubbeld. Probeer het eens met een risicoloze, 30 dagen geld-terug-garantie.
  6. Atlas VPN: Een nieuwkomer met hoge snelheden die geweldig is voor streaming.
  7. Private Internet Access: Een snel VPN dat boven alles de nadruk legt op privacy en veiligheid.
  8. StrongVPN: Hoge VPN-verbindingssnelheden gecombineerd met krachtige beveiliging en gebruiksvriendelijke apps.
  9. PrivateVPN: Kleiner servernetwerk, maar goede beveiliging en bedreven in veilige toegang tot streamingsites.
  10. ProtonVPN: Goede internetsnelheden voor gebruikers die ook waarde hechten aan hun privacy.
  11. Hotspot Shield: HSS is een van de gemakkelijkst te gebruiken VPN’s die beschikbaar zijn en heeft grote vooruitgang geboekt op het gebied van prestaties en privacy.
  12. TunnelBear: Een gebruiksvriendelijk VPN met hoge verbindingssnelheden en een beperkte gratis versie.

Snelste VPN’s voor Nederland in 2022

Hieronder hebben we onze top twaalf van snelste VPN’s vermeld die het afgelopen jaar zijn getest, op een totaal van bijna twee dozijn premium providers. Onze snelheidstests spelen een grote rol in deze lijst, maar er wordt ook rekening gehouden met andere niet-kwantificeerbare parameters op basis van onze persoonlijke ervaring. Deze omvatten hoe goed ze HD-video en games online kunnen streamen.

Houd er rekening mee dat de evaluaties van de snelheden die worden onthuld niet noodzakelijkerwijs indicatief zijn voor de prestaties die je op jouw apparaat zult ervaren en alleen bedoeld zijn om context tussen providers te bieden.

1. CyberGhost

CyberGhost Sep 2022

Apps Available:

  • PC
  • Mac
  • IOS
  • Android
  • Linux

Website:  www.Cyberghost.com

Money-back guarantee: 45 DAYS

De nieuwste update van CyberGhost zorgde voor een enorme snelheidsboost, waardoor dit VPN bovenaan onze testresultaten kwam te staan. We hebben een gemiddelde downloadsnelheid van 548 Mbps geregistreerd op alle geteste locaties en tijdstippen. Veel van die verbetering is te danken aan de toepassing van Wireguard, een sneller en efficiënter VPN-protocol dat geen concessies doet aan de veiligheid.

CyberGhost is geweldig voor het streamen van regio-geblokkeerde content vanuit het buitenland. Het werkt met Netflix, Amazon Prime, BBC iPlayer en meer. En met zulke snelheden kun je alles in 4K UHD-resolutie kijken. Servers zijn beschikbaar in ruim 90 landen, en het heeft  er meer dan 7000 — waaronder genoeg in Nederland voor toegang tot thuisservices in het buitenland.

CyberGhost houdt zich aan een geen-logs-beleid en gebruikt krachtige versleuteling om je online activiteiten privé te houden. Je kunt maximaal zeven apparaten tegelijkertijd aansluiten op één abonnement, met apps die beschikbaar zijn voor Windows, MacOS, iOS, Fire TV en Linux. Het mooiste van alles is dat je het 45 hele dagen risicoloos kunt testen!

Snelheidstestgegevens van CyberGhost

No value CyberGhost
Website www.Cyberghost.com
Average Connection Speed - North America (USA) 853 Mbps
Average Connection Speed - Europe (UK) 480 Mbps
Average Connection Speed - Asia (Hong Kong) 312 Mbps
Best deal (per month) $2.29
SAVE 82% on the 3 year plan + 3 months FREE

Screenshot en snelheidstest van CyberGhost

Voordelen:

  • Snelste VPN voor internetgebruikers in Nederland
  • Geweldig om te streamen
  • Krachtige beveiliging
  • Geen logs
  • Live chat-support

Nadelen:

  • Werkt niet betrouwbaar vanuit China of de VAE

Our score:

4.5 out of 5

SNELSTE VPN:CyberGhost is het snelste VPN dat we tot nu toe hebben getest, en het beknibbelt ook niet op streaming of beveiliging. Het wordt geleverd met een risicoloze 45 dagen geld-terug-garantie.

Lees onze volledige CyberGhost-beoordeling.

CyberGhost Coupon
SAVE 82% on the 3 year plan + 3 months FREE
Get Deal >
Discount applied automatically

2. IPVanish

Apps Available:

  • PC
  • Mac
  • IOS
  • Android
  • Linux

Website:  www.IPVanish.com

Money-back guarantee: 30 DAYS

De recente upgrade van IPVanish naar het Wireguard-protocol resulteerde in enorme snelheidsverbeteringen. Het haalde gemiddeld 488 Mbps in onze tests, wat meer dan genoeg is voor zelfs de meest bandbreedte-intensieve activiteiten zoals videoconferenties en livestreaming in HD en 4K. IPVanish stelt ook geen limiet aan het aantal apparaten dat je tegelijkertijd kunt verbinden.

Behalve snelheid heeft IPVanish ook beveiliging. Het is lekvrij, voldoet aan al onze versleutelingsnormen en houdt geen identificerende logs bij.

IPVanish is niet het meest bedreven als het om toegang tot streamingservices gaat. Het werkt met Netflix VS, maar als je van plan bent andere services te streamen zul je het willen testen met behulp van de geld-terug-garantie voordat je je vastlegt.

Er zijn apps beschikbaar voor Windows, MacOS, iOS, Android, en Fire TV.

Snelheidstestgegevens van IPVanish

No value IPVanish
Website www.IPVanish.com
Average Connection Speed - North America (USA) 580 Mbps
Average Connection Speed - Europe (UK) 456 Mbps
Average Connection Speed - Asia (Hong Kong) 352 Mbps
Best deal (per month) $2.50
SAVE 77% on the 2 year plan

Snelheidstest van IPVanish

Voordelen:

  • Uitzonderlijke snelheden voor het streamen van Nederlandse services vanuit het buitenland
  • Zeer veilig
  • Geen logs
  • Onbeperkt aantal verbindingen
  • Gemakkelijk te gebruiken

Nadelen:

  • Deblokkeert sommige populaire streamingservices niet
  • Gevestigd in de VS

Our score:

4 out of 5

GOEDE TWEEDE:IPVanish presteerde in onze laatste ronde van snelheidstests beter dan de concurrentie, zonder de privacy van gebruikers in gevaar te brengen. Probeer het uit met een risicoloze 30 dagen geld-terug-garantie.

Lees onze volledige IPVanish-beoordeling.

IPVanish Coupon
SAVE 77% on the 2 year plan
Get Deal >
Discount applied automatically

3. ExpressVPN

ExpressVPN

Apps Available:

  • PC
  • Mac
  • IOS
  • Android
  • Linux

Website:  www.ExpressVPN.com

Money-back guarantee: 30 DAYS

ExpressVPN is een van de snelste VPN’s die we tot nu toe hebben getest met een gemiddelde wereldwijde downloadsnelheid van 475 Mbps. Terwijl veel VPN’s op de trein van Wireguard zijn gesprongen om hun snelheden te verhogen, mikte ExpressVPN hoger. Het creëerde zijn eigen open-source protocol genaamd Lightway, wat heeft geresulteerd in enorme snelheidsverhogingen, het dubbele of zelfs driedubbele van de bandbreedte van OpenVPN, zonder in te boeten aan digitale veiligheid of privacy.

ExpressVPN is een geweldig allround VPN. Het werkt met een breed scala aan streamingservices, waaronder Netflix, HBO Max, Prime Video, BBC iPlayer en Hulu. Het werkt in China. Robuuste beveiliging omvat krachtige versleuteling, preventie van datalekken en een killswitch. ExpressVPN houdt geen identificerende logs bij. Live chat-support is het hele jaar door dag en nacht beschikbaar.

Er zijn apps beschikbaar voor Windows, MacOS, iOS, Android, Linux, Fire TV en bepaalde wifi-routers.

Snelheidstestgegevens van ExpressVPN

No value ExpressVPN
Website www.ExpressVPN.com
Average Connection Speed - North America (USA) 472 Mbps
Average Connection Speed - Europe (UK) 499 Mbps
Average Connection Speed - Asia (Hong Kong) 453 Mbps
Best deal (per month) $6.67
SAVE: 49% on the annual plan

Snelheid ExpressVPN

Voordelen:

  • Hoge snelheden
  • Krachtige beveiliging
  • Geen identificerende logs
  • Kan veilig toegang krijgen tot al je gebruikelijke services
  • Werkt in China

Nadelen:

  • Ietsje duurder dan rivalen

SNEL VPN:ExpressVPN is een van het snelste VPN dat we tot nu toe hebben getest, en het presteert ook goed op alle andere fronten. Het werkt om toegang te krijgen tot Netflix VS en heeft Nederlandse servers om jou in het buitenland Nederlandse tv te laten kijken. Probeer het met een risicoloze 30 dagen geld-terug-garantie.

Lees onze volledige ExpressVPN-beoordeling.

ExpressVPN Coupon
SAVE: 49% on the annual plan
Get Deal >
Coupon applied automatically

4. NordVPN

NordVPN

Apps Available:

  • PC
  • Mac
  • IOS
  • Android
  • Linux
  • Background FireTV

Website:  www.NordVPN.com

Money-back guarantee: 30 DAYS

NordVPN noteerde een gemiddelde downloadsnelheid van 372 Mbps voor alle geteste tijdstippen en locaties. De stijging tot bijna de top van onze lijst is grotendeels te danken aan de lancering van NordLynx, een op maat gemaakt VPN-protocol gebaseerd op Wireguard dat gegevens efficiënter aflevert zonder de beveiliging of privacy aan te tasten. NordLynx heeft de doorvoer van NordVPN in onze laatste tests bijna verdubbeld.

NordVPN presteert ook goed op andere gebieden. Het werkt goed met een breed scala aan streamingservices, waaronder Netflix, BBC iPlayer, Hulu, HBO Max en Amazon Prime Video. Het heeft ook servers in Nederland die werken met NPO, RTL, Ketnet, Canvas, Eén, NOS, NLZIET, AT5, Videoland en Ziggo GO. De beveiliging van deze provider bestaat uit een onkraakbare versleuteling van militaire kwaliteit, een app-specifieke internet-killswitch en ondoordringbare lekbescherming.

Er zijn apps beschikbaar voor Windows, MacOS, iOS, Android, Linux en Fire TV.

Snelheidstestgegevens van NordVPN

No value NordVPN
Website www.NordVPN.com
Average Connection Speed - North America (USA) 460 Mbps
Average Connection Speed - Europe (UK) 349 Mbps
Average Connection Speed - Asia (Hong Kong) 299 Mbps
Best deal (per month) $3.09
SAVE 62% + 3 months FREE

Snelheidstest NordVPN

Voordelen:

  • Snel VPN met veel geavanceerde functies
  • Werkt met de meeste streamingservices, waaronder Netflix VS
  • Werkt in China, VAE
  • Krachtige beveiliging
  • Geen-logs privacybeleid

Nadelen:

  • Geen killswitch op Android
  • Streamingservers zijn niet gelabeld

Our score:

4.5 out of 5

ALGEHEEL SNEL VPN:Een compleet uitgerust VPN dat in onze snelheidstests ruimschoots beter presteert dan de concurrentie. De beste combinatie van snelheid, functies, beveiliging en waar voor je geld. Wordt geleverd met een 30 dagen geld-terug-garantie.

Lees onze volledige NordVPN-beoordeling.

NordVPN Coupon
SAVE 62% + 3 months FREE
Get Deal >
Discount applied automatically

5. Surfshark

Apps Available:

  • PC
  • Mac
  • IOS
  • Android
  • Linux

Website:  www.Surfshark.com

Money-back guarantee: 30 DAYS

De nieuwste aanpassing van Surfshark van het Wireguard-protocol heeft geleid tot enorme snelheidsverbeteringen. Het haalde gemiddeld 324 Mbps in onze tests. Dit budgetvriendelijke VPN staat een onbeperkt aantal gelijktijdige verbindingen toe, waardoor het een geweldige optie is voor een gezin of een groep huisgenoten met veel apparaten.

De beveiliging van Surfshark voldoet aan al onze normen en houdt geen logs bij. Het is geweldig voor het streamen van onder andere Netflix, Hulu, HBO Max en Disney+. Live chat-support is dag en nacht beschikbaar. Bij elk abonnement krijg je een gratis Smart DNS-service. Bovendien heeft dit VPN veel uitstekende geavanceerde functies, waaronder een killswitch, split-tunneling en obfuscatie.

Er zijn apps beschikbaar voor Windows, MacOS, iOS, Android, Linux en Fire TV.

Snelheidstestgegevens van Surfshark

No value Surfshark
Website www.Surfshark.com
Average Connection Speed - North America (USA) 317 Mbps
Average Connection Speed - Europe (UK) 253 Mbps
Average Connection Speed - Asia (Hong Kong) 400 Mbps
Best deal (per month) $2.21
Get 3 Months FREE with a 2-year plan

Snelheidstest Surfshark

Voordelen:

  • Een van de snelste VPN’s
  • Onbeperkt aantal verbindingen toegestaan
  • Uitstekende Nederlandse servers
  • Werkt in China
  • Geweldig streamingpotentieel

Nadelen:

  • Enkele inconsistente snelheden
  • Kleiner netwerk dan rivalen

Our score:

4.5 out of 5

SNEL VOOR EEN BUDGET-VPN:Surfshark is de 5e snelste provider die we hebben getest en de enige die onbeperkt verbindingen toestaat. Het wordt geleverd met een 30 dagen geld-terug-garantie.

Lees onze volledige Surfshark-beoordeling.

Surfshark Coupon
Get 3 Months FREE with a 2-year plan
Get Deal >
Discount applied automatically

6. Atlas VPN

Apps Available:

  • PC
  • Mac
  • IOS
  • Android

Website:  www.atlasvpn.com

Money-back guarantee: 30 DAYS

Deze nieuwkomer maakte indruk op ons met zijn hoge snelheden en toegang tot een enorm scala aan streamingservices. Het haalde gemiddeld 247 Mbps in onze laatste tests. Zoals bij de meeste andere VPN’s op deze lijst, is deze standaard ingesteld op het Wireguard-protocol. Net als IPV en Surfshark dekt een enkel abonnement een onbeperkt aantal gelijktijdige verbindingen.

Atlas is nog altijd een beetje kaal qua functies, werkt niet in China en de klantenservice kan wat verbetering gebruiken. Maar als je gewoon een snel VPN wilt dat alles van (bijna) overal kan streamen, is dit een betrouwbare keuze. Toegegeven, het heeft minder servers dan onze andere aanbevelingen, maar het heeft wel een aantal in Nederland om toegang te krijgen tot thuisservices in het buitenland.

Er zijn apps beschikbaar voor Windows, MacOS, iOS en Android.

Snelheidstestgegevens van Atlas VPN

No value Atlas VPN
Website www.atlasvpn.com
Average Connection Speed - North America (USA) 349 Mbps
Average Connection Speed - Europe (UK) 180 Mbps
Average Connection Speed - Asia (Hong Kong) 212 Mbps
Best deal (per month) $1.99
SAVE 82% on a 3 year plan

Screenshot Snelheidstest van AtlasVPN

Voordelen:

  • Erg snel
  • Werkt met de meeste streamingservices
  • Goede beveiliging
  • Onbeperkt gelijktijdige verbindingen

Nadelen:

  • Klantensupport is traag en reageert niet
  • Werkt niet in China
  • Beperkte functies

Our score:

4 out of 5

STREAMING IS SNEL:Atlas VPN is een uitstekende keuze als je video van hoge kwaliteit wilt streamen van regio-geblokkeerde services. Het wordt geleverd met een 30 dagen geld-terug-garantie.

Lees onze volledige Atlas VPN-beoordeling.

Atlas VPN Coupon
SAVE 82% on a 3 year plan
Get Deal >
Coupon applied automatically

7. Private Internet Access

Money-back guarantee: 30 DAYS

Private Internet Access heeft indruk op ons gemaakt met hoge verbindingssnelheden over de hele linie, gemiddeld 94 Mbps op alle tijdstippen en locaties. Deze veilige service zonder logs is geweldig voor het verbeteren van je online privacy zonder in te boeten aan snelheid. Het nadeel is dat het niet zo handig is voor toegang tot wereldwijde content, en het heeft relatief weinig serverlocaties in vergelijking met ExpressVPN. Live chat-support is beschikbaar op de website.

Er zijn apps beschikbaar voor Windows, MacOS, iOS, Android en Linux.

Snelheidstestgegevens van Private Internet Access

No value Private Internet Access
Website www.PrivateInternetAccess.com
Average Connection Speed - North America (USA) 93 Mbps
Average Connection Speed - Europe (UK) 58 Mbps
Average Connection Speed - Asia (Hong Kong) 200 Mbps
Best deal (per month) $2.19
SAVE 82% on the 2 year plan

Snelheidstest van PIA

Voordelen:

  • Indrukwekkende beveiligingsfuncties en privacybescherming
  • Houdt geen logs bij, DNS-lekbescherming en internet-killswitch zijn geactiveerd
  • Verbindingen met tot wel 5 apparaten tegelijkertijd

Nadelen:

  • Kan geen toegang krijgen tot sommige populaire streaming-sites
  • Werkt niet betrouwbaar in China

VEILIG EN SNEL:Private Internet Access is een ervaren VPN-provider die veilige streaming en snelle verbindingen biedt. Inclusief 30 dagen geld-terug-garantie.

Lees onze volledige PIA-beoordeling.

Private Internet Access Coupon
SAVE 82% on the 2 year plan
Get Deal >
Discount applied automatically

8. StrongVPN

Apps Available:

  • PC
  • Mac
  • IOS
  • Android
  • Linux

Website:  www.StrongVPN.com

Money-back guarantee: 30 DAYS

StrongVPN verraste ons eigenlijk bij het uitvoeren van onze snelheidstests en scoorde over het algemeen bovengemiddeld: 71 Mbps. Net toen het gebreken begon te vertonen, heeft een herontwerp van de app en snelle servers het weer in de schijnwerpers gebracht. Het is niet het beste voor het streamen van content, maar het houdt je wel veilig en je online activiteiten privé.

Er zijn apps beschikbaar voor Windows, MacOS, iOS en Android.

Snelheidstestgegevens van StrongVPN

No value StrongVPN
Website www.StrongVPN.com
Average Connection Speed - North America (USA) 101 Mbps
Average Connection Speed - Europe (UK) 53 Mbps
Average Connection Speed - Asia (Hong Kong) 59 Mbps
Best deal (per month) $3.66
Save 63% on an annual plan
Screenshot snelheidstest StrongVPN

Voordelen:

  • Gebruiksvriendelijke apps
  • Bovengemiddelde snelheid
  • Wereldwijd servernetwerk, inclusief Nederland
  • Geen logs

Nadelen:

  • Geen support voor handmatige installatie
  • Betrekkelijk weinig serverlocaties

Our score:

4 out of 5

SNEL EN GEMAKKELIJK:StrongVPN is supereenvoudig in gebruik en sneller dan het gemiddelde VPN. Wordt geleverd met een 30 dagen geld-terug-garantie.

Lees onze volledige beoordeling van StrongVPN.

StrongVPN Coupon
Save 63% on an annual plan
Get Deal >
Discount applied automatically

9. PrivateVPN

Apps Available:

  • PC
  • Mac
  • IOS
  • Android
  • Linux

Website:  www.PrivateVPN.com

Money-back guarantee: 30 DAYS

PrivateVPN presteert beter dan je zou verwachten en verdient zijn plaats bij de beste hogesnelheid VPN-providers die er zijn met een gemiddelde wereldwijde downloadsnelheid van 71 Mbps, slechts een haar langzamer dan StrongVPN. Ondanks zijn nieuwkomerstatus, verwerkt PrivateVPN alles met gemak, van 4K UHD-videostreams tot grote bestandsdownloads. Het is ook concurrerend als het gaat om online beveiliging, ontwerp en de mogelijkheid om veilig toegang te krijgen tot wereldwijde online content vanuit het buitenland, zoals Netflix en Hulu.

Er zijn apps beschikbaar voor Windows, MacOS, iOS, Android en Amazon Fire TV. Tot wel zes verbindingen van apparaten tegelijkertijd.

Snelheidstestgegevens van PrivateVPN

No value PrivateVPN
Website www.PrivateVPN.com
Average Connection Speed - North America (USA) 94 Mbps
Average Connection Speed - Europe (UK) 57 Mbps
Average Connection Speed - Asia (Hong Kong) 62 Mbps
Best deal (per month) $2.00
SAVE 82% on the three year plan

Screenshot PrivateVPN

Voordelen:

  • Erg snel
  • Geweldig voor het streamen van sites zoals Netflix
  • Goede persoonlijke beveiliging en geen logs
  • Gemakkelijk te gebruiken

Nadelen:

  • Kleiner servernetwerk dan andere

Our score:

4.5 out of 5

VEILIG STREAMEN:Met PrivateVPN kun je video van hoge kwaliteit vanuit het buitenland kijken en het wordt geleverd met een 30 dagen geld-terug-garantie.

Lees onze volledige beoordeling van PrivateVPN.

PrivateVPN Coupon
SAVE 82% on the three year plan
Get Deal >
Discount applied automatically

10. ProtonVPN

Apps Available:

  • PC
  • Mac
  • IOS
  • Android
  • Linux

Website:  www.protonvpn.com

Money-back guarantee: 30 DAYS

ProtonVPN is een provider die vooral bekend staat om zijn hoge normen op het gebied van privacy en beveiliging, maar de service is ook snel. Het haalde in onze snelheidstests gemiddeld 66 Mbps wereldwijd. Er worden verschillende serviceniveaus aangeboden. De beveiliging is waterdicht dankzij lekbescherming, een killswitch en militaire kwaliteit versleuteling.

ProtonVPN werkt met Netflix VS, maar is niet erg goed in het veilig toegang krijgen tot andere regio-geblokkeerde streamingservices. Het maakt peer-to-peer bestandsdeling mogelijk en registreert nooit jouw online activiteiten.

Er zijn apps beschikbaar voor Windows, MacOS, iOS en Android.

Snelheidstestgegevens van ProtonVPN

No value ProtonVPN
Website www.protonvpn.com
Average Connection Speed - North America (USA) 60 Mbps
Average Connection Speed - Europe (UK) 70 Mbps
Average Connection Speed - Asia (Hong Kong) 67 Mbps
Best deal (per month) $5.28
SAVE 50% on a two-year plan

Snelheidstest van ProtonVPN.

Voordelen:

  • Goede snelheden
  • Krachtige beveiliging
  • Geen logs
  • Werkt met Netflix

Nadelen:

  • Prijzig
  • Werkt niet in China
  • Heeft moeite met een aantal populaire streamingservices
  • Geen support voor live chat

SNEL EN PRIVÉ:ProtonVPN is een betrouwbare optie voor gebruikers die snelheid willen zonder in te boeten aan privacy of veiligheid. Het wordt geleverd met een 30 dagen geld-terug-garantie.

Lees onze volledige ProtonVPN-beoordeling.

ProtonVPN Coupon
SAVE 50% on a two-year plan
Get Deal >
Coupon applied automatically

11. Hotspot Shield

Apps Available:

  • PC
  • Mac
  • IOS
  • Android
  • Linux

Website:  www.Hotspotshield.com

Money-back guarantee: 45 DAYS

Editor’s Note: Hotspot Shield is owned by Pango, Comparitech’s parent company.

Hotspot Shield is niet een VPN dat we vijf jaar geleden zouden hebben aanbevolen, maar het is sindsdien overgenomen door het nieuwe moederbedrijf Pango en heeft enorme verbeteringen aangebracht in zowel de privacy als de prestaties. Het gebruikt een eigen protocol genaamd Catapult Hydra, waarvan het beweert dat het betere snelheden en vergelijkbare beveiliging biedt als OpenVPN en IKEv2. Volgens onze laatste tests was de gemiddelde downloadsnelheid van Hotspot Shield 63 Mbps.

HSS werkt in China, heeft geen problemen met de meeste streamingservices, heeft veel opties voor fysieke locaties en maakt gebruik van krachtige versleuteling.

Er zijn apps beschikbaar voor Windows, MacOS, iOS, Android, Fire TV en Linux.

Snelheidstestgegevens van Hotspot Shield

No value Hotspot Shield
Website www.Hotspotshield.com
Average Connection Speed - North America (USA) 207 Mbps
Average Connection Speed - Europe (UK) 195 Mbps
Average Connection Speed - Asia (Hong Kong) 189 Mbps
Best deal (per month) $2.99
SAVE 77% on the 3 year plan

Snelheidstest van Hotspot Shield

Voordelen:

  • Hoge snelheden
  • Groot servernetwerk
  • Goed voor het streamen van tv
  • Werkt in China

Nadelen:

  • Killswitch alleen in Windows-app
  • Sommige IPv6- en WebRTC-lekken
  • Aan de dure kant

Our score:

4.5 out of 5

NIEUW EN VERBETERD:Hotspot Shield biedt een concurrerende service die iedereen in slechts enkele minuten kan instellen en gebruiken. Wordt geleverd met een forse 45 dagen geld-terug-garantie.

Hotspot Shield Coupon
SAVE 77% on the 3 year plan
Get Deal >
Discount applied automatically

12. TunnelBear

Apps Available:

  • PC
  • Mac
  • IOS
  • Android

Website:  www.Tunnelbear.com

Money-back guarantee: 7 DAYS

TunnelBear is gestegen in de gelederen van de snelste VPN’s met een gemiddelde downloadsnelheid van 61 Mbps. Het is het enige VPN op deze lijst met een gratis versie, hoewel die beperkt is tot 500 MB per maand. Dit is een beginnersvriendelijk VPN met eenvoudig te gebruiken apps voor PC, Mac, iOS en Android, plus een handige Chrome-extensie.

TunnelBear maakt gebruik van krachtige versleuteling en houdt zich aan een strikt geen-logs privacybeleid. Het werkt niet betrouwbaar met streamingservices zoals Netflix, maar het is een uitstekende optie voor torrenting, privé browsen en het omzeilen van censuur in plaatsen zoals China. Je kunt maximaal vijf apparaten tegelijkertijd aansluiten.

Snelheidstestgegevens van TunnelBear

No value TunnelBear
Website www.Tunnelbear.com
Average Connection Speed - North America (USA) 93 Mbps
Average Connection Speed - Europe (UK) 61 Mbps
Average Connection Speed - Asia (Japan) 30 Mbps
Best deal (per month) $3.33
SAVE 67% on a 3-year plan

Snelheidstest van TunnelBear

Voordelen:

  • Goede snelheden
  • Beperkte gratis versie
  • Werkt in China
  • Krachtige privacy en beveiliging

Nadelen:

  • Werkt niet betrouwbaar met Netflix en andere streamingservices
  • Geld-terug-garantie is korter dan andere

Our score:

3.5 out of 5

SNEL ALS EEN BEER:Het snelle en gemakkelijk te gebruiken TunnelBear wordt geleverd met een 7 dagen geld-terug-garantie.

Lees onze volledige TunnelBear-beoordeling.

Tunnelbear Coupon
SAVE 67% on a 3-year plan
Get Deal >
Coupon applied automatically

Resultaten VPN-snelheidstest 2022

Hieronder zie je de gemiddelde wereldwijde downloadsnelheid voor elk VPN dat we het afgelopen jaar hebben getest (klik om te vergroten):

Resultaten van VPN-snelheidstest
Klik om te vergroten

VPN snelheidstest-methodologie

Het resultaat van de snelheidstest van elk VPN is een gemiddelde van negen tests: drie tijdstippen van de dag met een tussenpoos van ten minste vier uur en op drie verschillende locaties: Noord-Amerika (dichtstbijzijnde), Europa en Azië. Exacte locaties zijn afhankelijk van de beschikbare servers van elk VPN. Als controle meten we de snelheid ook telkens zonder VPN-verbinding.

De resultaten van deze negen tests worden gemiddeld om de gemiddelde cijfers in bovenstaande grafiek te verkrijgen.

Alle tests worden uitgevoerd vanuit de VS met behulp van de Windows-app van de provider op een verbinding van minimaal 1 Gbps. Snelheden worden gemeten met behulp van de Speedtest.net desktop-app. Uitschieters worden weggegooid en opnieuw getest als ze meer dan drie standaarddeviaties verwijderd zijn van het gemiddelde resultaat.

We rapporteren alleen de downloadsnelheid. We testen de latentie niet, omdat dit meer een indicatie is van onze nabijheid tot de server dan van de beschikbare bandbreedte van het VPN. Ook testen we de uploadsnelheid niet.

We raden lezers altijd aan om VPN-snelheidstests met een grote korrel zout te nemen. Er zijn te veel variabelen die meespelen. En we hebben ook zo duidelijk mogelijk aangegeven dat er niet zoiets bestaat als het ‘snelste VPN’, hoeveel bedrijven zo’n claim ook maken.

VPN-snelheid is een van de moeilijkste factoren om nauwkeurig te kwantificeren, omdat we niet elke server elk uur op elke locatie kunnen testen. We voeren snelheidstests altijd zo empirisch mogelijk uit wanneer we een VPN-provider beoordelen, maar feit is dat het snelste VPN voor waar je woont, niet noodzakelijk het snelste VPN is voor waar ik woon. Het snelste VPN voor het streamen van video is misschien niet het snelste voor online gamen. Zelfs de snelste VPN-service ‘s middags is waarschijnlijk niet de snelste om middernacht.

Houd er rekening mee dat sommige providers, waaronder Mullvad, iVPN en OVPN, vanwege technische beperkingen niet samen met de andere VPN’s konden worden getest, maar goed scoorden in afzonderlijke snelheidstests.

Veelgestelde Vragen over snelste VPN

Zijn er snelle gratis VPN's voor Nederland?

We raden iedereen af ​​om een ​​zogenaamd gratis VPN te gebruiken. Gratis VPN-services zijn over het algemeen aanzienlijk langzamer dan hun premium-tegenhangers. Hun servers zitten meestal overvol en de apps leggen vaak bandbreedtelimieten of datalimieten op. De keuze van servers is ook beperkter. Naast de snelheid gebruiken gratis VPN's vaak duistere praktijken om geld te verdienen, zoals het verzamelen van je browsegegevens om aan derden te verkopen en het injecteren van advertenties in browsers. Sommige hebben zelfs malware ingebouwd om jouw apparaat te infecteren.

Hoe krijg ik de snelste server voor gaming?

Als je een online gamer bent die een VPN gebruikt om toegang te krijgen tot de servers van een andere regio (of omdat je een IP-ban hebt gekregen), is latentie de belangrijkste factor bij het kiezen van een VPN, ook wel ping genoemd. De ping-tijd tussen de gameservers en je computer of console is grotendeels bepalend voor de vertraging die je ervaart. 

Als je competitief wilt blijven, zoek dan uit waar de regionale servers van de game worden gehost en kies de dichtstbijzijnde server van het VPN. Als je bijvoorbeeld lokale Nederlandse games speelt, zal een VPN-server in Amsterdam waarschijnlijk voldoende zijn. Als je daarentegen op Amerikaanse gameservers speelt, kies dan een Amerikaans IP-adres aan de westkust. 

De downloadsnelheid is ook belangrijk, maar gamen vereist minder bandbreedte dan je zou denken. De hoogste prioriteit zou altijd het verminderen van de latentie moeten zijn.

Hoe voer ik ping-tests uit voor gamen via een VPN?

Als je wilt weten hoeveel vertraging je kunt verwachten bij het gamen via een bepaalde VPN-server, kun je een eenvoudige ping-test uitvoeren. Om dit te doen, moet je het domein of IP-adres weten van de gameserver waarop je gaat spelen. Dat kan wat graafwerk vergen --- de meeste games maken hun server-IP-adressen niet bekend. Veel online games geven je ping in realtime weer, dus dan is het misschien ook niet nodig.

 

Zodra je een IP-adres of domein hebt gevonden voor de serverregio waarmee je verbinding wilt maken, open je gewoon de opdrachtprompt (Windows) of Terminal (Mac) en voer je de volgende opdracht in:

 

ping 104.160.131.3

 

Maak vervolgens verbinding met je VPN en voer dezelfde opdracht opnieuw uit. Let op het verschil in tijden.

In dit voorbeeld wordt een League of Legends-server in Noord-Amerika gebruikt. Je moet dit vervangen door het IP-adres of domein van de server voor de game en regio waar je wilt spelen.

 

De resultaten tonen de retourtijd in milliseconden die nodig zijn voordat de ping de server bereikt en terugkeert naar jouw computer. Voor de meeste competitieve online games wil je als vuistregel een ping-tijd van minder dan 100 ms.

Zie ook: Beste VPN’s voor gaming

Moet ik "snelheidsboosters" vermijden?

Sommige Android-apps, iOS-apps en desktopbrowserextensies beweren dat ze de verbindingstijden van jouw VPN kunnen versnellen. Dit is vrijwel zeker oplichting.

Er is gewoon geen manier waarop een app van derden de internetsnelheid van jouw VPN-verbinding kan verhogen anders dan wat we hierboven hebben geschetst, en al helemaal niet gratis. Het is veel waarschijnlijker dat deze apps worden gebruikt om jouw gegevens te ontginnen

Het dichtst in de buurt van een echte snelheidsbooster kom je door je te abonneren op een geoptimaliseerd gamingnetwerk, dat ervoor zorgt dat jouw internetverkeer de kortste en minst drukke route volgt die beschikbaar is om je een betere ping-tijd te krijgen. Maar dat zijn dan betaalde abonnementsservices, geen gratis apps, en zelfs dan is hun effectiviteit nogal twijfelachtig.

Helpt een VPN met bufferen?

Een VPN kan in een paar specifieke gevallen helpen voorkomen dat videostreams worden gebufferd, maar over het algemeen zal een VPN niet helpen bij het bufferen. Buffering betekent dat je internetverbinding te traag is of dat je apparaat niet krachtig genoeg is om video net zo snel te decoderen en te decomprimeren als het wordt afgespeeld. Een VPN kan alleen maar net zo snel zijn als je basisinternetverbinding en vereist zelfs meer systeembronnen voor het versleutelen en ontsleutelen, dus het zal meestal niet helpen.

De uitzondering is als jouw internetprovider of lokale netwerkbeheerder de bandbreedte van de videobron beperkt. Comcast heeft bijvoorbeeld afgeknepen mobiele video en Netflix-streams. Een VPN kan de inhoud en de bron van jouw internetverkeer verbergen, zodat jouw internetprovider geen onderscheid kan maken op basis van het type gegevens dat wordt gestreamd of waar het vandaan komt.

Zal een beveiligingsextensie van een VPN-browser mijn surfen vertragen?

Ja. Alle VPN's vertragen je internetsnelheid tot op zekere hoogte, en een VPN-browserextensie is niet anders. Gegevens moeten nog altijd worden versleuteld, door de VPN-server worden geleid en ontsleuteld. Dat alles voegt extra tijd toe die nodig is om gegevens tussen jouw apparaat en de bestemming te verzenden.

Niettemin zijn sommige VPN's veel sneller dan andere. Houd je aan onze aanbevelingen als je een snel VPN wilt.

Kan een VPN vertraging verminderen?

Over het algemeen niet. Omdat een VPN jouw gegevens via een extra server leidt voordat ze naar de eindbestemming worden verzonden, neemt de tijd die nodig is om gegevens te reizen toe. Dat betekent een hogere latentie, ook wel ping-tijd of lag genoemd. In enkele zeldzame gevallen kan jouw VPN een directere route bieden dan de verbinding van jouw internetprovider, maar het zou een uitzondering op de regel zijn.

Hoe maximaliseer ik de torrent-snelheid op een VPN?

Veel VPN's worden geleverd met NAT-firewalls die in hun service zijn ingebouwd. Een NAT-firewall zorgt ervoor dat meerdere gebruikers die op dezelfde VPN-server zijn aangesloten, een enkel openbaar IP-adres kunnen delen. Dit voegt een aanzienlijke laag anonimiteit en veiligheid toe, omdat internetverkeer van en naar de VPN-server niet kan worden herleid tot één enkele gebruiker. Dit voorkomt ook dat ongevraagde verzoeken individuele gebruikers bereiken.

De NAT-firewalls van de meeste VPN’s staan ​​tot op zekere hoogte torrenting toe en veel gebruikers zullen geen verschil merken wanneer ze verbonden zijn. Met een VPN kun je zelfs een NAT-firewall op je lokale netwerk omzeilen die mogelijk strenger is, waardoor de torrent-snelheden worden verbeterd.

Als het op privacy, beveiliging en anonimiteit aankomt, hebben NAT-firewalls een positieve impact. In sommige gevallen kunnen ze echter torrenting belemmeren.

BitTorrent vertrouwt erop dat gebruikers vrijelijk verbinding met elkaar kunnen maken om bestanden te delen. NAT-firewalls weigeren vaak BitTorrent-verzoeken van andere torrenters die hetzelfde bestand uploaden of downloaden.

Dat betekent dat je mogelijk geen bestanden kunt seeden (lees: uploaden) via BitTorrent, omdat peers die het bestand willen downloaden ongevraagde verzoeken moeten doen die worden geblokkeerd door de NAT-firewall. Omgekeerd is het mogelijk dat je tijdens het downloaden van een bestand niet met zoveel peers verbinding kunt maken, waardoor de downloadsnelheid aanzienlijk wordt vertraagd.

Als je moeite hebt om verbinding te maken met peers in een torrent-swarm, staan sommige VPN's hun gebruikers toe om hun NAT-firewall uit te schakelen in de instellingen. Andere staan ​​port-forwarding toe, waarbij de VPN-provider een specifieke poort aanwijst die moet worden gebruikt voor P2P-verkeer. Gebruikers kunnen hun BitTorrent-clients configureren om deze poort te gebruiken. Mogelijk moet je de website van jouw provider raadplegen of de klantenservice vragen welk poortnummer moet worden gebruikt voor P2P-bestandsdeling.

Het uitschakelen van de NAT-firewall of het instellen van port-forwarding betekent dat de beveiliging in gevaar komt, dus doe dit met de nodige voorzichtigheid en alleen als het nodig is. Bovendien is je internetverkeer, doordat je een speciale poort gebruikt, beter te onderscheiden van andere gebruikers, waardoor je ook beter te volgen bent.

Zie ook: Beste VPN’s voor torrenting

Is FastestVPN legitiem en echt snel?

Zoals we in onze FastestVPN-beoordeling hebben vermeld, biedt FastestVPN respectabele snelheden, maar het is zeker niet het snelste VPN dat we hebben getest. Op alle geteste locaties en tijdstippen hadden we gemiddelde snelheden van 32 Mbps. Dat is snel genoeg voor streaming en torrenting, maar als je bedenkt dat de snelste VPN's die we hebben getest snelheden van 548 Mbps (CyberGhost) en 488 Mbps (IPVanish) halen, is het duidelijk dat FastestVPN niet eens in de buurt komt.

Desondanks is FastestVPN een legitieme VPN-service omdat deze in 2016 is opgericht en enkele voordelen biedt. We konden het met name gebruiken om toegang te krijgen tot Netflix VS. Het staat ook maximaal tien gelijktijdige verbindingen toe (de meeste VPN's staan ​​slechts een handvol toe), terwijl er zelfs dag en nacht live chat en e-mailsupport is. Er zijn echter betere VPN's op de markt, vooral als het gaat om snelheid en veiligheid, twee van de belangrijkste factoren.

Hoe kan ik mijn VPN-snelheid in Nederland verhogen?

Er zijn een aantal dingen die je kunt doen om jouw VPN-snelheid te verhogen. Een goed begin is om je aan te melden bij een van de snelste VPN's zoals vermeld in dit artikel! Anders moet je proberen verbinding te maken met een server in de buurt van jouw fysieke locatie. Iets anders dat je kunt doen, is je VPN-protocol wijzigen. Veel grote VPN-providers bieden nu WireGuard aan, het snelste VPN-protocol dat er is. En uiteindelijk kun je altijd nog een bekabelde ethernetverbinding proberen.

Piek- versus gemiddelde snelheid

In het State of the Internet rapport uit 2017 van Akamai is de gemiddelde piekverbindingssnelheid in zowel Noord- als Zuid-Amerika 44,6 Mbps, maar de wereldwijde gemiddelde internetverbinding – niet de piek – is slechts 7,2 Mbps. Dat is slechts een zesde van het piekgemiddelde. Dus wat betekent dit voor VPN-providers?

We delen allemaal het internet en we kunnen niet allemaal elke seconde van de dag de maximale snelheid halen die door onze internetproviders wordt geadverteerd. Netwerkcongestie speelt een grote rol in je downloadsnelheid, zowel op als buiten het VPN, maar het is twee keer zo waarschijnlijk dat het zijn tol eist wanneer je bent verbonden met een VPN.

Wanneer je zonder VPN een bestand downloadt van een server, bestaat de kans dat je netwerkcongestie tegenkomt, hoogstwaarschijnlijk op het nabijgelegen netwerk van jouw internetprovider, of op de downloadserver zelf. Wanneer je een VPN-service gebruikt, voeg je een derde potentieel knelpunt toe aan de route. Of het nu komt door serverbelasting of congestie op het netwerk rondom de server, er is een grotere kans dat je snelheid wordt beïnvloed terwijl je verbonden bent met een VPN.

Houd bij het kiezen van een VPN-server rekening met deze factoren. VPN’s zijn onderhevig aan dezelfde piek-versus-gemiddelde puzzel als ieder ander. Kies indien mogelijk een VPN-server in een tijdzone die zich in de daluren bevindt. Sommige VPN-apps hebben ingebouwde snelheidstests of tonen de huidige serverbelasting in real time, wat je een indicatie kan geven of je je toegewezen downloadsnelheid kunt maximaliseren.

Beveiliging versus snelheid

Beveiliging toevoegen aan een VPN-verbinding leidt onvermijdelijk tot snelheidsverlies. Het gebruik van een krachtiger versleutelingsalgoritme betekent bijvoorbeeld dat het langer duurt om gegevens die door het VPN reizen te versleutelen en langer om het weer te ontsleutelen zodra het op zijn bestemming aankomt. Evenzo zijn veiligere VPN-protocollen meestal langzamer dan minder veilige. PPTP biedt, ondanks dat het het oudste protocol is, nog steeds aanzienlijk snellere verbindingen dan OpenVPN of L2TP/IPSec. Het heeft echter ook bekende beveiligingsproblemen.

Je hebt niet altijd de meest krachtige beschikbare beveiliging nodig als je een VPN gebruikt, maar er is een grens die je niet mag overschrijden om de snelheid te verhogen. We raden het gebruik van PPTP af en adviseren lezers om te kiezen voor een protocol dat SSL (OpenVPN) of IPSec-versleuteling (L2TP, IKEv2) gebruikt.

De meeste VPN-providers geven je sowieso niet de mogelijkheid, maar schakel de versleuteling niet helemaal uit. Bovendien is 128-bits AES de minimale sterkte van versleuteling die nodig is voor een VPN om zijn werk te doen en jouw gegevens veilig te houden. Het is in feite onkraakbaar en iets sneller dan 256-bits AES-versleuteling, welke ook gangbaar is. Een handvol VPN’s gebruiken Blowfish-versleuteling, die meestal langzamer is dan zijn AES-tegenhanger. We raden ten minste 448-bits Blowfish-versleuteling aan als je die richting kiest.

Wat voor snelheidsboost je krijg door de versleuteling en VPN-protocollen aan te passen, hangt af van je hardware. Krachtigere apparaten zullen gegevens sneller kunnen versleutelen en ontsleutelen.

UDP versus TCP

Wanneer je het OpenVPN-protocol gebruikt, bieden veel VPN-apps je de mogelijkheid om het TCP- of UDP-protocol te gebruiken. TCP is het protocol dat je normaal gesproken gebruikt om op het internet te surfen en bestanden te downloaden. UDP wordt vaker gebruikt bij streamingtoepassingen zoals video, muziek en gaming. Het verschil zit hem in de manier waarop computers en servers netwerkpakketten verzenden, de gegevenseenheid die wordt gebruikt om informatie via internet uit te wisselen.

Een veel voorkomende misvatting is dat UDP altijd sneller is dan TCP. Hoewel dit vaak het geval is, is het meer een richtlijn dan een regel.

TCP gebruikt foutbeveiliging en gegarandeerde levering om ervoor te zorgen dat elk datapakket identiek is aan het origineel en in de juiste volgorde wordt verzonden. Als er een fout is, wordt de stroom van internetverkeer gestopt totdat de vorige pakketten met succes zijn verzonden. Dit is belangrijk als je een bestand downloadt of een webpagina laadt.

UDP heeft deze beveiligingen niet. Botsingen, fouten en ontbrekende pakketten komen allemaal vaak voor en soms komen pakketten niet in de juiste volgorde aan. De nadruk ligt op snelheid, niet perfect zijn. Het is beter om een ​​pakket te missen dan alle andere pakketten die erop volgen te vertragen.

Dus, als je je VPN voornamelijk gebruikt voor online gamen, video streamen of naar muziek luisteren, schakel dan over naar UDP. Blijf anders bij TCP.

Stabiliteit gaat boven snelheid

Naar onze bescheiden mening mag snelheid niet de belangrijkste prestatiefactor zijn bij het kiezen van een VPN-service. Het moet stabiel zijn. Vaker wel dan niet, is het de volatiliteit die de testscores naar beneden haalt in plaats van een lagere algehele downloadsnelheid.

Elk VPN heeft af en toe een slechte dag of slechts een paar slechte uren waarop de service traag is op een bepaalde server of een reeks servers. Sommige VPN’s hebben meer perioden met veel verkeer of downtime dan andere. Dit zijn degene die moeten worden vermeden. Helaas duurt de testperiode voor onze beoordelingen zelden langer dan twee weken, dus het is op het moment van schrijven moeilijk om te voorspellen welke VPN’s op lange termijn meer problemen zullen tegenkomen.

Onderstaand boxdiagram (van enkele oudere tests) kan echter een indicatie geven van hoe volatiel de prestaties van een VPN zijn. Een grotere blauwe box betekent meer volatiliteit, en zelfs als de gemiddelde (rode stip) en mediane (dikke zwarte lijn) downloadtijden laag zijn, zal veel volatiliteit waarschijnlijk meer frustratie veroorzaken dan een iets langzamere verbinding.

vpn speed test nordvpn

Tenzij je een snelle (100+Mbps) internetverbinding hebt, is de kans dat je de beschikbare bandbreedte maximaal kunt benutten vrij klein. Bijna alle VPN’s adverteren tegenwoordig voor onbeperkte bandbreedte.

Snelheid zou niet je enige overweging moeten zijn bij het kiezen van een VPN. Afhankelijk van waar je het voor wilt gebruiken, wil je misschien een VPN dat het meest geschikt voor torrenting of streaming van Netflix of gaming is. Dat zijn niet per se de snelste, en dat hoeft ook niet. Ze moeten gewoon snel genoeg zijn.

Alternatieven voor VPN’s

VPN’s beveiligen je verkeer en leiden het via een tussenserver, zodat het niet kan worden getraceerd. Maar als privacy voor jou niet van het grootste belang is, dan zijn er andere alternatieve proxy-methoden die een hogere snelheid bieden. Een SOCKS-proxy doet bijvoorbeeld zo’n beetje hetzelfde als een VPN zonder versleuteling. Zonder het verkeer te hoeven versleutelen en ontsleutelen, kunnen SOCKS-proxygebruikers snellere verbindingen hebben en toch hun IP-adres maskeren.

Lees meer: SOCKS5 Proxy versus VPN – Wat is het verschil? Welke moet ik gebruiken?

En dan zijn er nog Smart DNS-proxy’s. Deze proxy’s leiden je DNS-verzoeken alleen om zodat het lijkt alsof je je op een andere fysieke locatie bevindt, in plaats van alle verkeer van een apparaat. Dat betekent dat je nog steeds wel het volledige voordeel krijgt van een directe internetverbinding, maar niet de privacy of veiligheid van een VPN.

L’article De snelste VPN’s voor 2022 est apparu en premier sur Comparitech.

Enregistrer un commentaire

0 Commentaires