Ticker

6/recent/ticker-posts

Ad Code

Responsive Advertisement

Live online en gratis MotoGP kijken – seizoen van 2022

Bekijk MotoGP live online en gratis

Als je fan van motorracen bent, dan gaat er niets boven de pure adrenaline van het Moto GP-seizoen. Helaas hebben fans buiten Nederland geen toegang tot de gebruikelijke online uitzendingen van de races. Het goede nieuws is dat je een VPN kunt gebruiken om het hele MotoGP-seizoen online te streamen, overal ter wereld.

Streamingplatforms als Eurosport en NOS werpen om licentieredenen geografische barrières voor hun inhoud op. Dat betekent dat je in Nederland moet zijn om live MotoGP-races te kunnen bekijken. In deze gids leggen we uit hoe je op vakantie toegang krijgt tot Nederlandse streams van de MotoGP. We raden alleen officiële MotoGP-zenders aan en leggen uit hoe je ze kunt kijken als je naar het buitenland reist. Er zijn onder meer een aantal gratis opties.

We weten dat er streams zonder vergunning zijn van grootschalige sportevenementen zoals de MotoGP. Maar deze bieden vaak een inferieure ervaring, met haperende videobeelden met lage resolutie. Bovendien is het niet ongebruikelijk dat onrechtmatige streams halverwege offline worden gehaald, wat betekent dat je een deel van de race kunt missen.

Als gevolg daarvan is het veel beter om toegang te hebben tot een legitieme stream via een VPN. En met zoveel legitieme manieren om te kijken, is het eigenlijk gewoon onverstandig om te vertrouwen op een onofficiële bron.

Niet alle VPN’s werken als je toegang wil tot Nederlandse (en internationale) MotoGP-streams, dus je moet zorgvuldig een provider kiezen. Om je op weg te helpen, hebben we VPN’s op een rijtje gezet die werken voor de Moto GP en leggen we uit hoe je ze moet gebruiken.

Live MotoGP streamen in het buitenland

Nog nooit eerder een VPN gebruikt? Volg de onderstaande stappen om regionale blokkades te omzeilen en vanaf elke locatie toegang te krijgen tot inhoud met geografische beperkingen:

  1. Begin door een geschikte VPN te kiezen. Wij raden NordVPN aan, omdat dit de snelste en veelzijdigste aanbieder is met servers in Italië. Je kunt ook kiezen voor ExpressVPN als je meer serveropties wilt en Surfshark als je een beginner bent die op zoek is naar iets met weinig kosten.
  2. Download en installeer de VPN-app en let erop dat je de juiste versie voor jouw besturingssysteem selecteert.
  3. Bepaal welke van de onderstaande streamingservices je wilt gebruiken.
  4. Maak verbinding met een server op de desbetreffende locatie. Als je bijvoorbeeld Eurosport of NOS wilt deblokkeren, heb je een Nederlandse VPN-server nodig. Voor Canal+ kun je een server in Frankrijk gebruiken.
  5. Probeer een video af te spelen op de door jou gekozen site. De video zou zonder problemen moeten worden geladen. Als dat niet zo is, wis je de cache en cookies van je browser en laad je de pagina opnieuw.

Als je van plan bent live uitzendingen te bekijken, is het belangrijk om je VPN voordat de MotoGP-race begint te testen met de bovenstaande stappen. Op deze manier heb je, als er problemen zijn, nog steeds tijd om hulp te krijgen van de klantenservicemedewerkers van je VPN en hoef je de start van de race niet te missen.

WIL JIJ DE BESTE VPN VOOR MOTOGP ZONDER RISICO PROBEREN?

NordVPN biedt een 30-daagse proefperiode zonder risico en met alle functies aan als je je aanmeldt via deze pagina. Je kunt de als nummer 1 bekroonde VPN voor MotoGP een maand lang gebruiken zonder beperkingen — geweldig als je op vakantie races wil streamen.

Er zitten geen addertjes onder het gras. Neem binnen 30 dagen contact op met de klantenservice als je besluit dat NordVPN toch niet geschikt is voor jou en dan krijg je een volledige terugbetaling. Start hier je proefperiode voor NordVPN.

Het MotoGP-seizoen van 2022 live online kijken

Gezien de enorme internationale aantrekkingskracht van MotoGP mag het geen verrassing heten dat de evenementen van dit seizoen over de hele wereld te zien zullen zijn.

Hieronder geven we eerst wat informatie over Nederlandse zenders. Daarna vind je wat informatie over internationale platforms die je, als je dat wil, met een VPN kunt bereiken.

Nederland

Nederlandse vlag

Eurosport heeft de licentierechten om het grootste deel van het MotoGP-seizoen in Nederland uit te zenden. Als je al een Eurosport Pass hebt, kun je makkelijk inloggen om de wedstrijden online te bekijken op de website van Eurosport.

Ziggo GO-abonnees hebben ook mazzel, omdat deze Nederlandse streamingservice Eurosport 1 en Eurosport 2 live uitzendt.

Net zoals bij andere MotoGP-uitzendingen uit de hele wereld werpen zowel Eurosport als Ziggo geografische blokkades op om te voorkomen dat ze buiten Nederland bekeken kunnen worden. Dit betekent dat je verbinding moet maken met een VPN-server in Nederland om races te kunnen volgen terwijl je op vakantie bent.

Het goede nieuws is dat alle VPN’s die we hierboven hebben aanbevolen, servers in Nederland hebben waarmee je Eurosport en Ziggo GO kunt streamen. Dit betekent dat je zonder problemen MotoGP kunt streamen als je naar het buitenland reist.

Gratis optie

Iedereen die de hoogtepunten van de MotoGP wil bekijken – of die live de Grand Prix van de Nederlandse MotoGP wil volgen – kan dit doen via de Nederlandse publieke omroep NOS.

NOS toont de hoogtepunten van elke race en heeft de uitzendrechten om ieder jaar live de lokale Grand Prix te streamen. Iedereen die gratis NOS wil streamen, kan dit doen op de website van NPO Start. Daarvoor moet je echter wel verbinding maken met een VPN-server in Nederland.

Italië

Italiaanse vlag

TV8 zal elke race van het seizoen gratis laten zien, maar er zitten wat haken en ogen aan: alleen de races in Argentinië, Italië, Catalonië, Nederland, San Marino en Valencia worden live uitgezonden. De overige races zullen een paar uur na afloop beschikbaar zijn, omdat Sky Sport de rechten heeft om ze op het moment dat ze plaatsvinden uit te zenden.

Heb je al een Sky TV-abonnement met Sky Sport, dan hoef je alleen maar de Sky Go-app te downloaden. Vervolgens kun je inloggen en direct beginnen met streamen.

Geen klant van Sky? Geen zorgen: je kunt een Sky Sports Pass voor één dag, week of maand kopen op Now TV voor respectievelijk € 9,99, € 14,99 of € 29,99 ($ 11,44, $ 17,16, of $ 34,35). Now TV maakt het buitengewoon eenvoudig om de MotoGP online te streamen, dus dit is veruit de beste optie als je op vakantie wilt streamen met een VPN.

TV8, Sky Sport Italia en NowTV hebben allemaal geografische beperkingen. Dat betekent dat je verbinding moet maken met een Italiaanse VPN-server om vanuit het buitenland toegang te krijgen tot de online uitzendingen.

VS

Amerikaanse vlag

In de VS kun je elk MotoGP-evenement live bekijken op NBC Sports. Als je geabonneerd bent op YouTube TV,  DirecTV Stream, Sling TV, fuboTV of Hulu Live TV, kun je de races rechtstreeks streamen door verbinding te maken met een VPN-server in de VS.

Als je kabelpakket NBC Sports bevat, kun je de wedstrijden ook gratis streamen door de gegevens van je kabelaanbieder in te voeren op de website van NBC Sports of in de NBC Sports-app.

Hoewel alle hierboven vermelde OTT-streamingservices een gratis proefversie hebben, zul je uiteindelijk wel moeten betalen, omdat het MotoGP-seizoen enkele maanden duurt. Voor mensen zonder kabel is Sling TV de minst dure optie voor $ 35 (GBP £ 26,11) per maand.

Vergeet niet dat de bovenstaande services alleen beschikbaar zijn in Amerika. Dus als je in het buitenland bent, moet je eerst verbinding maken met een Amerikaanse VPN-server.

Canada

Canadese vlag

Canada had vroeger twee MotoGP-zenders (beINSports en DAZN). In april 2021 werd echter aangekondigd dat de MotoGP zou verhuizen naar het Canadese REV TV, waar de races nun worden uitgezonden.

REV TV heeft momenteel exclusieve rechten in Canada voor het hele MotoGP-seizoen; het bedrijf zendt alle 19 Grands Prix-wedstrijden uit.

Helaas streamt Rev TV geen live content via de website. In plaats daarvan is het eigen kanaal beschikbaar gesteld aan 32 verschillende kabeltelevisieaanbieders in Canada, wat betekent dat je de wedstrijden op kabeltelevisie in Canada moet streamen.

VK

Britse vlag

BT Sport heeft de exclusieve MotoGP-uitzendrechten voor het Verenigd Koninkrijk. Heb je al een kabelpakket met BT Sport, dan kun je zonder extra kosten inloggen en direct beginnen met streamen. Zo niet, dan kun je je aanmelden voor een pas voor exclusieve online toegang, die € 25 ($ 33,50) per maand kost.

BT Sport kent geografische beperkingen en is alleen toegankelijk binnen het Verenigd Koninkrijk. Daarom heb je een VPN nodig om vanuit het buitenland te kunnen kijken.

Frankrijk

Franse vlag

Canal+ is de enige omroep die het MotoGP-seizoen 2022 in Frankrijk toont. Door in te loggen met je Orange- of Free-account kun je elke race gratis streamen. Maar maak je geen zorgen als je niet bij een van deze providers zit, want je kan je ook rechtstreeks abonneren op Canal+.

Deze OTT-abonnementen kosten € 19,90 ($ 22,79) per maand (€ 9,95/$ 11,39 per maand als je jonger bent dan 26 jaar), inclusief een gratis proefperiode van één maand. Als bonus hoef je niet extra te betalen voor het sportkanaalpakket, omdat MotoGP op het gewone kanaal van Canal+ wordt uitgezonden.

Canal+ maakt gebruik van geografische blokkades om te voorkomen dat gebruikers van buiten Frankrijk iets kunnen kijken. Je kunt echter vanuit het buitenland toegang krijgen door verbinding te maken met een van de Franse servers van je VPN.

Gratis MotoGP kijken in het Frans

Er is nog een andere manier om deze races in het Frans te bekijken. De Zwitserse omroep RTS zendt het MotoGP-seizoen van 2022 gratis uit met Frans commentaar.

Je hoeft je niet eens te registreren, maar je hebt wel een Zwitsers IP-adres nodig hebt om werkelijk een race te kunnen zien. We raden NordVPN aan om over te stappen op een Zwitsers IP. Dankzij de geld-teruggarantie kun je na de race een terugbetaling krijgen als je het abonnement niet wil houden.

Andere locaties

Wordt je land hierboven niet genoemd? Geen zorgen. Het MotoGP-seizoen van 2022 wordt uitgezonden in meer dan 50 landen over de hele wereld, dus de kans is groot dat je het live kunt volgen. Wikipedia heeft een lijst van internationale MotoGP-zenders. Deze lijst is een goed uitgangspunt voor verder onderzoek, maar het is belangrijk om op te merken dat sommige netwerken niet toestaan dat je online kijkt.

L’article Live online en gratis MotoGP kijken – seizoen van 2022 est apparu en premier sur Comparitech.

Enregistrer un commentaire

0 Commentaires